Brainport Actie-agenda | De Compilatie


Tweet

De regio is goed voor circa een kwart van de Nederlandse export. Het meeste aantal patentaanvragen van Europa komt er vandaan. En het is met onder andere ASML, Philips en VDL dé regio waar in Nederland kennis over high tech is: de Brainport-regio.

Deze regio, met Eindhoven als centrum, is uiterst belangrijk voor de economie en werkgelegenheid in Nederland. Om dit belang mee te geven aan het nieuwe, kabinet na de verkiezingen in maart 2017 maakten wij de Brainport Actie-agenda, in opdracht van nieuwsplatform E52 en Brainport Development. 

We gingen op de koffie bij 27 toonaangevende, belangrijke mensen voor deze regio. Zij vertelden voor deze videoserie één thema wat zij goed vonden gaan in de regio, plus een factor waar ze verbetering in wilden zien. Deze schreven ze op onze grote Brainport Actie-agenda-kaart. Zo bundelden we de verbeterpunten voor de Brainport-regio.

De Brainport Actie-agenda werd op 5 april aangeboden in Den Haag aan meerdere politieke vertegenwoordigers van Tweede Kamerpartijen.