Speelse, creatieve, laagdrempelige, verhalende video’s: dat is waar YACKS voor staat. Wij filmen niet alleen mooie shots; we vertellen ze. Hoe doen wij dit? Wij, de vier oprichters van YACKS, hebben allen een journalistieke achtergrond. Daardoor weten we – buiten de mooie kiekjes schieten – hoe we inhoudelijk een verhaal moeten neerzetten, opbouwen, opfleuren en vertolken. We bedenken welke vorm bij uw boodschap past, en hoe die het beste landt bij uw doelgroep. En dit altijd in goed overleg met u, uiteraard.
Een serie? Een documentaire? Of gewoon één video? We staan open voor elke vorm van storytelling en schromen hierbij niet onze vormgeving-vaardigheden in te zetten. Alles in dienst van het verhaal.

Daarbuiten maken we onafhankelijk video’s. Met Facebook, Instagram, Youtube en deze website als speeltuin, brengen we verhalen, waarvan wij denken dat ze gebracht moeten worden. Zo zijn we ooit begonnen als jongerenplatform, met als doel inspireren en motiveren. Bij onze onafhankelijke producties zijn millenials onze doelgroep en is ons handelsmerk het Delfts-blauwe tegeltje.

Wie zijn wij?

Maar wie zijn de mensen achter YACKS? Laten we ons eens voorstellen, met de citaten waar wij inspiratie uit halen!


Droom, durf, deel

- Esmee

Esmee de Vries
Content Creator, PR-manager, Administratief Manager.
esmee@yacks.nl / +31 6 57313733

Mijn YACKS-quote is: 'Droom, durf, deel'. Constant zijn we op weg. Onderweg. Bestemming onbekend. De weg ernaartoe, daar gaat het om. Leef je leven bewust. Weet wat je doet en laat anderen daarvan mee genieten.


Onthoud het verleden, leef in het nu

- Geeske

Geeske van Veenendaal
Content Creator, PR-manager, Administratief Manager.
geeske@yacks.nl / +31 6 53686715

Mijn YACKS-quote is: 'Onthoud het verleden, leef in het nu'. Iedereen heeft zijn eigen rugzak, de een wat zwaarder dan de ander. Of het nou positieve of negatieve momenten zijn, ze hebben je gemaakt tot wie je nu bent. Ik vind dat je het verleden niet hoeft te vergeten, maar vergeet ook vooral niet te genieten van de dingen die je op dit moment meemaakt. Dat is wat telt en waar ik mijn energie uit haal.


Discover the sea

- Ruben

Ruben de Theije
Content Creator, Vormgever, Social Media- en Website Manager.
ruben@yacks.nl

Mijn YACKS-quote is: 'Discover the sea'. In één van mijn favoriete nummers klinkt de zin ‘discover the sea’ constant door het refrein heen. Deze quote betekent voor mij natuurlijk niet ‘stap in je zeilboot en ga varen’; het staat metafoor voor het opdoen van nieuwe, onbekende avonturen. Iets wat iedereen zou moeten doen!


Get out of your way

- Edita

Edita Saakian
Content Creator.
edita@yacks.nl

Mijn YACKS-quote is: 'Get out of your way'. Er zullen genoeg redenen zijn waarom je dingen niet gedaan krijgt. Over de meeste heb je geen controle. In plaats van je te focussen op dingen waar je geen controle over hebt, probeer je te focussen op datgene waar je het meeste controle over hebt: jezelluf.


Historie

YACKS als jongerenplatform ontstond op de Fontys Hogeschool Journalistiek, in het vierdejaarsproject Ondernemerschap & Innovatie. Wij irriteerden ons aan het gebrek aan positieve video-content over millenials. In de media werd er vaak gesproken over een ‘luie, ambitieloze en verwende generatie’.
Wij zagen juist het tegenovergestelde in onze omgeving. We zagen toekomstgerichte, creatieve, inspirerende jongeren met idealen en ambities. Deze verhalen wilden we brengen, om zo andere millenials te inspireren hun eigen ding te doen.

Maar hoe moesten we deze verhalen vertellen? Alle vier hebben we een sterke affiniteit met video’s maken. De beslissing was dus snel gemaakt: video’s! We bedachten een concept waarbij we op bezoek gingen bij inspirerende, succesvolle millenials. Zij vertelden over hun weg naar succes. Over de muren waar ze tegenaan liepen. Over de angsten die ze moesten overwinnen. De wijsheden die hun inspireerden hun doelen te halen. Deze inspiratie schrijven ze op een Delfts-blauwe tegel. Dit tegeltje geven ze door aan een inspirerend iemand in hun omgeving. Diegene vertelt zijn/haar verhaal en schrijft weer iets motiverends op. Zo ontstaat er een kettingreactie van inspiratie voor millenials.
Met dit concept gingen we van Derek Otte (poet en stadsdichter van Rotterdam), naar Stephanie Afrifa (model, kunstcurator, blogger en podcast-host), naar Kraantje Pappie (rapper).

Doorstart

Ondertussen begonnen we opdrachten aan te nemen voor onder andere Paaspop, E52 en Fontys Hogescholen. We verzonnen concepten voor ze, filmden het en zonden het uit via hun kanalen. Dit beviel ons goed en smaakte naar meer! We besloten meer opdrachten aan te nemen.
Tegenwoordig zijn we afgestudeerd en focussen we ons op zowel onafhankelijke (journalistieke) video’s maken als storytelling op aanvraag. Nog altijd met dezelfde elementen als in bij het jongerenplatform: creativiteit, speelsheid, laagdrempeligheid en – vooral - mooie verhalen.


Kvk 67878210